HØJENGRAN

seneste nyt

HØJENGRAN

seneste nyt

Ejerforeningen Højengran

Ejerforeningen Højengran består af ferielejlighederne 17-42 på Flagbakkevej 26. Bygningerne er beliggende på den matrikel, hvor Hotel Granly - senere Hotel Højengran - lå fra 1912 til midten af 1980'erne.

Stedets historie

I 1912 opførte enkefrue Marie Fabricius badehotellet Hotel Granly på matriklen ved Højen. Udover hoteldrift drev Marie Fabricius Forlaget Granly fra stedet. I 1924 solgte Marie Fabricius hotellet til Frøken Johanne Knudsen, som straks ombyggede stedet og udvidede hotellet til 29 værelser. Hotellet blev af Skawboerne omtalt som Højengran og var et yndet udflugtsmål. I løbet af 1980'erne blev dele af det oprindelige byggeri revet ned og erstattet af ferielejligheder. Det nye byggeris karaktertræk trækker på referencer fra det tidligere byggeri - eksempelvis de hvidpudsede facader, byggeriets højde samt gavlbalkonerne.

Højen

Gl. Skagen

Højen eller Gammel Skagen som det oftest omtales var oprindeligt et fiskerleje udenfor Skagen, men da Skagen Havn blev indviet i 1907 flyttede mange af Højens indbyggere dertil. De gamle fiskehuse blev derpå opkøbt af feriegæster, der allerede var talrige i byen.

Oplev Højen / Gammel Skagen

Lige udenfor døren ligger Skagen Klitplantage. Klitplantagen blev anlagt i 1888 som et værn mod den sandflugt, der plagede området. Plantagen er et af landets fineste steder for at spotte trækfugle. Det samlede areal dækker 1.475 hektar. Klitplantagen er velegnet til gode vandreture eller en tur på mountainbike.

Den 15 km lange og udfordrende mountainbikerute er markeret med røde pæle med piktogram samt hvide pletter på træerne.

Skagen Klitplantage brochure

Ved Sømærket på Kikkerbakken er der en fantastisk udsigt over havet og byens tage. Sømærket er placeret 21 meter over Gl. Skagens daglige vande, og selve Sømærket strækker sig yderligere 18 mtr. i højden. Sømærket blev opsat i 1880’erne som en slags pejlemærke for søens folk, og er et ud af flere sømærker, der knejser langs den jyske vestkyst. Sømærket er et udmærket sted at se solnedgang foruden Solnedgangspladsen.

Solnedgangspladsen består af en stor hældende solskive med indhuggede granitcirkler, hvor solen genspejler sig som solpletter mens den går ned.

Solnedgangsplads er skabt af kunstneren Ingvar Cronhammar, arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Bjarne Frost Design Office - en enkel løsning der ikke i sig selv overskygger naturen og det særlige lys i Skagen.

Højen / Gl. Skagen

Årstidernes skiften i Højen / Gl. Skagen

Ejerforeningen Højengran

Flagbakkevej 26

9990 Skagen

+45 2072 3200

gl.skagen2@gmail.com

Navigation

Home

About us

Social media

Bricksite logo| MADE FOR FREE WITH

BRICKSITE